jeremiaskangas

Uber ja vapaampi taksisääntely vähentää humalassa ajamista

  • Staten islandilla, jonne Uber tuli myöhemmin ja hitaammin, alkoholiin liittyvät onnettomuudet eivät vähentyneet
    Staten islandilla, jonne Uber tuli myöhemmin ja hitaammin, alkoholiin liittyvät onnettomuudet eivät vähentyneet

Economist on uutisoinut tutkimuksesta, jonka mukaan new yorkin osavaltion alueilla, joilla kyydinvälityspalvelu Uber on sallittu ja yleistynyt, alkoholin aiheuttamat liikenneonnettomuudet ovat selvästi vähentyneet. Vastaavaa kehitystä ei ole tapahtunut alueilla, joilla Uber on kielletty.

Humalassa ajamisen vähentämisen lisäksi vapaammalla kyydinjakamisella on monia muitakin yhteiskunnallisia etuja. Liikennekaari on askel oikeaan suuntaan, mutta se on edelleen riittämätön jotta voisimme yhteiskuntana saada kaikki edut liikenteen digitalisaatiosta. Kyyditsemisen rahasta pitäisi olla sallittua kaikille, joilla on ajokortti.

Lähde: http://www.economist.com/blogs/graphicdetail/2017/04/daily-chart-0

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

''Uber ja vapaampi taksisääntely vähentää humalassa ajamista''

Tuo pitää varmasti paikkans. Kallis hinta houkuttelee ajamaan hönössä-

Käyttäjän pekkalouhula kuva
Pekka Louhula

New Yorkissa Yellow Cabillä on ollut Hail only policy, eli kyytejä ei voi tilata mistään, kyydit ajetaan kadunvarresta ns. käsipystynä / lennosta tai muutamalta tolpalta. Tästäsyystä taksit ovat liki kaikki pyörineet Manhattanilla ja sielläkin isoimpien katujen varsilla,joten kaupungin noin 12000 taksin saatavuus on ollut yllättävän rajattua. Luonnollisesti sivukadut, syrjäisemmät kaupunginosat ja huonomaineisemmat alueet ovat olleet vailla taksia Väitän että kunnonllisen toimivan taksikeskuksen perustaminen olisi tuottanut saman tuloksen, taksin tilaaminen edes soittamalla parantaa saatavuutta huikeasti verrattuna siihen että joutuu ensin kävelemään pari korttelia isomman avenuen varrelle jossa sitten yrittää liputtaa itselleen ohiajavaa taksia.

Käyttäjän MatiasLehto kuva
Matias Lehto

Uber on nykissä myös pahentanut ruuhkia ja heikentänyt merkittävästi joukkoliikenteen käyttöastetta sekä lisännyt ilmansaasteita. Kaupunki on menettänyt myös merkittävästi takseilta saamiaan tuloja.
Ei olisi yllätys jos ns jakamispalveluiden tarjontaa alettaisiin jollain tapaa rajoittaa sääntelyn/verotuksen muodossa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Voi luoja mikä otsikko. Laittoman ja veroja maksamattoman amerikkalaisyhtiön toimien katsominen läpi sormien siis vähentä rattijuopoutta.

Vastaavasti verojen maksaminen Suomeen mahdollistaa suuremman veronkertymän ja tätä kautta alkoholiongelmaisten rattijuoppojen paremman hoitoonohjauksen.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Oikeastaan rattijuopot itse kustantavat hoitonsa juomalla :) Sillä viinasta tulevat verot kattavat sen aiheuttamat kulut.

Käyttäjän jeremiaskangas kuva
Jeremias Kangas

Jahas, mites vaikka rattijuopon aiheuttama kuolemantuottamus, millaisen hinnan lasket sille? Kattaako viinavero senkin?

Käyttäjän Jukka-PekkaKukkonen kuva
Jukka-Pekka Kukkonen

Harmaalla taloudella ja veroparatiisiyhtiöllä on muitakin yhteiskuntaa auttavia asioita? :D Tähän lauseeseen kulminoituu koko Jeremiaksen uskottavuus tässä asiassa.

Uber tunnetusti lisää harmaata taloutta, ja veronkiertoa. Se ei maksa mitään yhteiskunnan maksuja. Sen palveluissa ei ole alv:tä. Se aiheuttaa lisäruuhkia, jne. Hyvä, että kirjoitit alkoholin aiheuttamat kolarit, sitä vastoin Uberin aiheuttamat kolarit ovat nousseet rajusti.

Tietenkin jos kuluttajalla ei ole moraalia, kuten Jeremiaksella, niin mikäs siinä. Maksatko muuten itse yrittäjänä mm. alv:n?

Käyttäjän HenriJrvi kuva
Henri Järvi

Eikö se ministeri Mykänenkin mainostanut Uberia. Ministeri mainostaa laitonta toimintaa. Tähän on tultu. Mykäsellä ja Uberin Suomen johdolla on ilmeisen hyvät suhteet. Uber kuvaa vaan tätä moraaliltaan rappeutunutta aikaamme. Se ei oikeastaan tee mitää, eikä vastaa mistään, mutta imee 20 pinnaa jonkun toisen tekemästä työstä veroparatiisiin. Yhteiskunnallinen syöpä se musta on.

Mikael Kaasinen

Tässä on esitettynä uberin kuvio. On jotenkin surullista että tällainen nähdään hyvänä asiana. En minäkään veroja rakasta, enkä ole sosialisti millään muotoa, mutta kukaan ei ole vielä esittänyt uskottavaa laskelmaa miten tämänkaltainen toiminta hyödyttää Suomen kansantaloutta...

https://www.facebook.com/suomalainentaksi/posts/15...

Toimituksen poiminnat